חסמים בפיתוח קריירה
הרצאה/סדנא.
מה מעכב וחוסם אותנו בדרך להגשמה ומימוש עצמי?
אם אני לא מצליח זה אומר שאני לא רוצה מספיק? אולי לא מסוגל?
נחקור זאת על ידי עולם המושגים של הפסיכולוגיה המוטיבציונית ונלמד כיצד ניתן להתגבר על חסמים אלו בשלל דרכים וצורות מעולם ה- CBT.
לא פעם אנחנו רוצים לעשות שינוי כלשהו בתחום המקצועי שלנו וכמובן בכלל בחיים ואנחנו לא מצליחים בכך. לא מצליחים לעשות, לא מצליחים לשנות, לא מצליחים לזוז וחשים תקיעות, ייאוש, אשמה, חוסר אונים ותחושת ערך עצמי נמוך.
לעיתים אף מאבדים תקווה שנצליח אי פעם עד כדי חרדות ודכאון.
לא תמיד התחושות הן קשות, הן יכולות לבוא לידי ביטוי בשעמום, תחושת חוסר מיצוי או חוסר עניין והנאה.
יש מודלים ותאוריות רבות המנסים להסביר למה אנשים לא מצליחים לשנות ואיך ניתן להתקדם לעבר שינוי ואף לממש אותו.
בניתי את מודל החסמים אשר מועבר בהרצאה/סדנא זו מתוך ידע תאורטי השאוב ממחקרים פסיכולוגים וגישות מוטיבציה והתנהגות ומתוך ניסיוני המקצועי בליווי מאות תהליכי שינוי תעסוקתי ובכלל.
מודל החסמים מבוסס על שני שלבים.
השלב הראשון קורה לזהות על מה "יושבת" התקיעות.
למה לא מתקדמים? למה לא מצליחים? יש חלוקה לשלושה חסמים מרכזיים המבוססים על רצון, מסוגלות נתפסת ומסוגלות ממשית של מי שרוצה לבצע את השינוי.
זיהוי נכון יכול לסייע מאוד במציאת פתרונות שיסייעו להתגבר על החסם.
לעיתים אנשים שופטים את עצמם על חוסר התקדמות בלי שיודעים לעומק למה הם לא זזים. לעיתים אנשי מקצוע המלווים אנשים בשינוי מקצועי או אחר מנסים לעודד או לסייע במגוון דרכים שהן לא אפקטיביות כי הן "ליד" ולא "בדיוק" מה שצריך לעשות כדי להתקדם.
השלב השני של מודל החסמים מדבר על שיטות התערבות קוגניטיביות-התנהגותיות בכדי להתגבר על החסם. לכל אחד משלושת החסמים המרכזיים יש דרכים שונות בתכלית של התערבות. לעיתים צריך לתמוך, לעודד, לבנות ולהבנות ערך עצמי, לעיתים יש צורך בליווי או עשייה יחד עם המשתתף או בחלוקה לצעדים קטנים יותר ולעיתים בכלל צריך לשנות מטרה ולחשב מסלול מחדש.
המפגש מתאים מאוד לקהל של אנשים שרוצים לפתח את המודעות שלהם וליצר שינוי בהיבטים של תעסוקה-קריירה-ייעוד, וכן, לצוותים מקצועיים המלווים אנשים בתהליכים כאלה.
יצירת קשר
להזמנת סדנה או הרצאה